Plastisch ontwerpen met staal

De RF-/STEEL Plastic add-on module is een uitbreiding van RF-/STEEL EC3. De add-on module zijn de volgende ontwerpmethodes mogelijk:

  1. Doorsnedes met twee of drie onderdelen: I-, C-, Z- en L-profielen, T-stukken, stripstaal, buizen en kokers controleren volgens de Partiële Snedekrachten Methode (PARTIAL INTERNAL FORCES METHOD) met herverdeling volgens Kindmann / Frickel
  2. Elliptische doorsnedes met een analytische niet-lineaire optimalisatie procedure
  3. Methodes voor algemene doorsnedes: Simplex Methode en Partiële Snedekrachten Methode met herverdeling volgens Kindmann / Frickel


Mogelijkheden

  • Volledige integratie in de RF- / STEEL EC3 add-on-module
  • Ontwerp van doorsneden voor trek, druk, buiging, torsie, afschuiving en gecombineerde interne krachten
  • Plastisch ontwerp van de elementen volgens de tweede-orde-analyse met 7 vrijheidsgraden, inclusief torsie door welving (vereist module-uitbreiding RF- / STEEL Warping Torsion).Invoer

RF Steel Plastic activatie in menu EC3 Details
RF Steel Plastic activatie in menu EC3 Details

De RF- / STEEL Plasticity-module-uitbreiding is volledig geïntegreerd in RF- / STEEL EC3. U kunt de gegevens op dezelfde manier invoeren als bij het gebruikelijke ontwerp in RF- / STEEL EC3. Het is echter noodzakelijk om het plastisch ontwerp van stalen doorsneden in detailinstellingen te activeren (zie de afbeelding).Ontwerp en Resultaten

Plastisch staalontwerp met RF STEEL Plastic
Plastisch staalontwerp met RF STEEL Plastic

De weerstand van de doorsnede beschouwt alle interne krachtcombinaties.

Als doorsneden zijn ontworpen volgens de PIF-methode, worden de interne krachten van de doorsnede, die werken in het systeem van de hoofdassen gerelateerd aan het zwaartepunt of het dwarskrachtscentrum, omgezet in een lokaal coördinatensysteem dat rust in het lijfcentrum en is georiënteerd in de lijfrichting.

De afzonderlijke interne krachten worden zowel op de boven- en onderflens als op het lijf verdeeld en de limiet van interne krachten van de onderdelen van de dwarsdoorsnede worden bepaald. Op voorwaarde dat de schuifspanningen en de flensmomenten kunnen worden opgenomen, worden het axiale draagvermogen en de uiteindelijke belastbaarheid voor buiging van de doorsnede bepaald door middel van de resterende interne krachten en vergeleken met de bestaande kracht en moment. Als de schuifspanning of de flensweerstand wordt overschreden, kan het ontwerp niet worden uitgevoerd.

De Simplex-methode bepaalt de plastische vergrotingsfactor met de relevante interne krachtcombinatie met behulp van de SHAPE-THIN-berekening. De waarde van de vergrotingsfactor vertegenwoordigt de ontwerpverhouding van de doorsnede.

Elliptische doorsneden worden geanalyseerd op hun plastisch draagvermogen op basis van een analytische niet-lineaire optimalisatieprocedure die vergelijkbaar is met de Simplex-methode. Afzonderlijke ontwerpgevallen maken flexibele analyse mogelijk van geselecteerde staven, staafverzamelingen en acties, evenals van individuele doorsneden.

U kunt ontwerprelevante parameters aanpassen, zoals de berekening van alle doorsneden volgens de Simplex-methode.

De resultaten van het plastic ontwerp worden zoals gebruikelijk weergegeven in RF- / STEEL EC3. De respectieve resultaattabellen omvatten interne krachten, doorsnede klassen, algemeen ontwerp en andere resultaatgegevens.