Programmeren met RFEM's API, de programmeerbare omgeving

Programmeren met RFEM’s API

Met de rekensoftware RFEM hebben vele constructeurs modellen in RFEM gemaakt, veranderd, verbeterd, geoptimaliseerd, berekend en gecontroleerd. Met de functies van de API kun je knopen, lijnen, materialen en bijna alle objecten van RFEM maken, en veranderen. Op deze wijze worden complexe geometriën gemaakt of is het mogelijk om heel snel varianten te maken ten behoeve van een parametrisch ontwerp.

Het is mogelijk om belastingen en imperfecties te genereren op staven, vlakken of Solids. De constructeur genereert zelf belastinggevallen of combinaties. De Solver wordt vanuit de API aangestuurd zodat de vervormingen, reactie- en snedekrachten per variant beschikbaar zijn. Voorbeeld van het programmeren met de API zijn bijvoorbeeld de Diamantbeurs van Zwarts en Jansma zoals gemaakt door Octatube. Ook worden per jaar duizenden Isokorf berekeningen uitgevoerd door Schöck Nederland met behulp van de API.

Enthousiast? Start met de zogenaamde SDK-kit van RFEM. Hierin zitten diverse voorbeelden zoals het automatisch lezen van resultaten na een berekening. Dit voorbeeld is vaak al een mooi vertrekpunt voor constructeurs die aanvullende controles willen uitvoeren.