RSTAB - Software voor ruimtelijke constructies

RSTAB 9 is een krachtige 3D rekensoftware voor constructeurs, die helpt om te voldoen aan de eisen van de huidige staalbouw, houtbouw, aluminiumbouw en werktuigbouw. Efficiënte gegevensinvoer en intuïtieve gebruiksgemak zorgen voor het modelleren van kleine en grote constructies.

RSTAB 9 is de basis van een modulair softwaresysteem. Het biedt intuïtieve modellering van eenvoudige en complexe structuren dankzij de ingenieuze invoermethode. De efficiënte RSTAB-solver maakt lineaire en niet-lineaire berekeningen mogelijk van snedekrachten, vervormingen en reactiekrachten.

Voor verdere ontwerpen zijn add-ons beschikbaar die rekening houden met constructieve gegevens van specifieke materialen, zoals Staal, Hout en Aluminium en normen. Dankzij het modulaire softwaresysteem kunt u verschillende producten van Dlubal Software combineren in een programmapakket dat aan uw individuele behoeften voldoet. U kunt later altijd opgraden naar andere configuraties met andere add-ons.

TOP 50 ingenieursbureaus

50% van de TOP 10 ingenieursbureaus gebruikt software van Dlubal voor hun sterkteberekeningen. 80% van de TOP 10 ingenieursbureaus heeft een onderhoudscontract bij MSc Engineering bv gesloten voor support op de rekensoftware producten van MSc Engineering bv.

Gratis Ondersteuning

Wij helpen u graag. Alle gebruikers van RFEM of RSTAB krijgen gratis ondersteuning via e-mail, video’s of ons ondersteuningsportaal.

BIM modellen

Door de vele directe koppelingen met o.a. REVIT en Tekla heeft RSTAB een goede mogelijkheid om informatie met CAD-pakketten uit te wisselen ten behoeve van het Bouw Informatie Model (BIM-model). RSTAB leest het rekenmodel van REVIT en Tekla in, berekent en controleert de gewijzigde constructie en is in staat om de gewijzigde constructie terug te sturen naar het CAD-programma. Een constructeur kan de positie van de knopen, de profieldoorsnedes, de plaatdiktes, de scharnieren, de steunpunten en meer wijzigen. Voor de werking dienen RSTAB en REVIT/TEKLA op dezelfde computer geïnstalleerd te zijn.

Nummer 1 van Europa

Dlubal software is waarschijnlijk met de producten RFEM en RSTAB nummer 1 van Europa qua rekensoftware voor de staalbouw en betonbouw. Dit komt door de no. 1 positie in Duitsland en Oostenrijk, naast sterke marktposities in Polen, Frankrijk, Italië, Spanje, Zwitserland, België, Tsjechië en Nederland.

Gebruikerservaringen RSTAB

RFEM rekensoftware

“De koppeling van RFEM met MS Excel werkt erg goed.”

RFEM rekensoftware

“Vriendelijke user interface, modulaire opbouw van het pakket; waardoor je precies koopt wat je nodig hebt. RF-STEEL EC3 module; scheelt een hoop rekenwerk. RFEM heeft een krachtige surface mesher”

RFEM rekensoftware

“De basislicentie van RFEM is al heel compleet. Heel veel zaken zijn bij RFEM standaard.”