Webservice en API

Programmeerbare omgeving voor RFEM 6 / RSTAB 9

Webservice en API is een programmeerbare interface voor RFEM 6 / RSTAB 9. Op basis van deze technologie bieden de programma’s RFEM 6 en RSTAB 9 een server service die lokaal of via het netwerk kan worden gebruikt. Met de client-server communicatie kunt u verzoeken verzenden naar en feedback ontvangen van RFEM 6 / RSTAB 9.

Er zijn bibliotheken op hoog niveau beschikbaar voor de programmeertalen Python en C#, die een eenvoudig en intuïtief gebruik van webservices mogelijk maken. De bibliotheken op hoog niveau zijn beschikbaar op GitHub onder een open source-licentie. Ze kunnen gratis worden gebruikt en aangepast aan uw specifieke behoeften. Bijdragen aan onze repositories zijn altijd welkom.


Mogelijkheden

Basis
Deze versie kan gegevens schrijven en lezen in RFEM/RSTAB. De toepassing en RFEM/RSTAB moeten echter op dezelfde computer worden uitgevoerd.

Pro
Naast de prestaties van de Basic versie is het ook mogelijk om via het netwerk te communiceren.

Enterprise [GEPLAND]
Met deze versie kunt u uw eigen applicaties schrijven waarbij RFEM / RSTAB alleen als rekenserver fungeert zonder zelf zichtbaar te worden. De rekenserver kan in de cloud worden gehost. Deze optie wordt in de toekomst vrijgegeven.Voordelen

Webservice en API dekken duidelijk de universele aspecten in de bouwsector. De berekening en het ontwerp vereisen echter verschillende kenmerken per regio, land, bedrijf en civiel ingenieur. Met webservice en API kan elke gebruiker eenvoudig zijn eigen berekening- en ontwerpsysteem maken, terwijl hij vertrouwt op de prestaties en betrouwbaarheid van RFEM / RSTAB.

Er is een toenemende behoefte aan op maat gemaakte en geautomatiseerde constructieve berekeningen en ontwerp. De technologie van Webservice stelt u in staat om snel en nauwkeurig bijzondere functionaliteiten te creëren. Onze klanten kunnen dergelijke oplossingen zelfstandig of in samenwerking met ons ontwikkelen.Toepassingsgebieden

Webservice en API kunnen op verschillende manieren worden ingezet. In de volgende tekst vindt u enkele ideeën hoe de Webservice en API uw bedrijf kunnen ondersteunen:

 • Optimalisatie-algoritmen uitvoeren voor grootte, vorm en/of topologie
 • Simuleren en berekenen van verschillende ontwerpopties
 • Mogelijkheid om onze workflows efficiënter te maken (bijvoorbeeld modeldefinitie en invoer) en om RFEM 6 / RSTAB 9 te integreren in uw bedrijfsapplicaties
 • Extra applicaties maken voor RFEM 6 / RSTAB 9

Het kwaliteitsniveau van uw werk wordt automatisch verhoogd, niet alleen door de algoritmische modeldefinities, maar ook door:

 • RFEM 6 / RSTAB 9 uitbreiden / consolideren met uw eigen controles
 • Verhoogde interoperabiliteit tussen de afzonderlijke software die wordt gebruikt om een ​​project te voltooienWat is Webservice en API?

Webservice en API is een op XML gebaseerd informatie-uitwisselingssysteem voor directe client-servercommunicatie. Deze systemen kunnen programma’s, objecten, berichten of documenten bevatten. Een webserviceprotocol van het HTTP-type voert bijvoorbeeld de client-servercommunicatie uit wanneer een gebruiker iets zoekt met behulp van een zoekmachine.

In ons geval is de client uw programmeeromgeving (.NET, Python, JavaScript) en de serviceprovider is RFEM 6. De client-servercommunicatie stelt u in staat verzoeken te verzenden naar en feedback te ontvangen van RFEM/RSTAB.

Wat is het verschil tussen Webservice en API?

 • Webservice is een verzameling open source-protocollen en -standaarden die worden gebruikt om gegevens tussen systemen en applicaties uit te wisselen. API is een software-interface waarmee twee applicaties met elkaar kunnen communiceren zonder dat de gebruiker erbij betrokken is.
 • Alle webservices zijn API’s, maar niet alle API’s zijn webservices.

Wat zijn de voordelen van de Webservice-technologie?

 • Snellere communicatie binnen en tussen organisaties
 • Serviceonafhankelijkheid van andere services
 • Met Webservice kunt u uw applicatie gebruiken om een ​​bericht of een functie beschikbaar te maken voor de rest van de wereld.
 • Webservice helpt u bij het uitwisselen van gegevens tussen verschillende applicaties en verschillende platformen.
 • De applicaties kunnen met elkaar communiceren, gegevens uitwisselen en diensten delen.
 • SOAP zorgt ervoor dat de programma’s die op verschillende platformen en op basis van verschillende programmeertalen zijn gemaakt, veilig gegevens kunnen uitwisselen.Ondersteunde Talen

In theorie kan een webservice met elke programmeertaal worden gemaakt. Bij Dlubal Software hebben wij echter functiebibliotheken op hoog niveau / high level voor onze gebruikers gecreëerd. Met deze functiebibliotheken op hoog niveau kunt u krachtige scripts maken door eenvoudig te programmeren. Deze bibliotheken omvatten:

 • Python high-level functies
 • C# high-level functies

We hebben om een ​​specifieke reden besloten om deze programmeertalen te gebruiken. Python heeft in het bijzonder de volgende kenmerken:

 • Eenvoudig en gemakkelijk te leren
 • Nog steeds erg krachtig
 • Veel extensies en bibliotheken beschikbaar
 • Veel bronnen beschikbaar op internet