Services van MSc Engineering

Online Tutorials

RFEM 6 Tutorial for Beginners | 001 Introduction

Training

Uw ambitie verhogen met RFEM of RSTAB? MSc Engineering helpt u graag met een praktijkgerichte RFEM/RSTAB-opleiding. De praktijkgerichte opleidingen en trainingen worden door een eigen trainer / consultant, met jarenlange kennis en ervaring verzorgd. Deze klassikale opleidingen worden aangevuld met best-practice voorbeelden en hands-on praktijk opdrachten waarin onderwerpen als het schematiseren van een constructie, het opstellen van een model, het invoeren van de gegevens, het uitvoeren van de berekening en het toetsen van de constructie voor staal of beton worden behandeld. Door deze pragmatische opbouw kan de nieuw verkregen kennis direct in uw dagelijkse engineering projecten worden toegepast. Deze trainingen worden ongeveer twee maal per jaar gegeven en bij interesse kunt eenvoudig telefonisch of per email contact opnemen.

Ook is het mogelijk om een maatwerk opleiding te volgen. Deze trainingen zijn op uw specifieke projecten gemaakt en eventueel aangepast aan de ambitie welke u wilt bereiken. Tijdens het intakegesprek wordt op basis van de kennis van de projecten een overzicht gemaakt van de benodigde vaardigheden. Hiermee wordt de training op maat gemaakt en wordt efficiency gecombineerd met rendement. Het is tevens mogelijk om deze opleidingen in de avonduren voor u te verzorgen.

Opleidingen worden verzorgd op het kantoor van MSc Engineering in Doorwerth of desgewenst intern op uw eigen locatie.


Cursusoverzicht

MSc Engineering biedt cursussen aan. Op aanvraag kunnen cursussen in een andere vorm gegeven worden, bijvoorbeeld m.b.t. een specifiek project of projecten of modules van de rekensoftware.

Voor alle opleidingen geldt het volgende:

De prijs voor een cursus bij ons op het kantoor bedraagt 390 Euro/persoon. De cursus is inclusief lunch. De cursusdatum is van tevoren vastgesteld.

De prijs voor een basiscursus bij u op het kantoor gedurende de ochtend en middag bedraagt 950 Euro/dag. Het aantal cursisten bedraagt maximaal zes personen. Voor een middag/avond cursus geldt de prijs van 1.250 Euro/dag.

De prijs voor een upgrade cursus, voor bestaande RFEM 5 of RSTAB 8 gebruikers, bij u op het kantoor gedurende de ochtend en middag bedraagt 800 Euro/dag. Het aantal cursisten bedraagt maximaal zes personen.

De prijs voor een expert cursus bij u op het kantoor gedurende de ochtend en middag bedraagt 800 Euro/halve dag. Het aantal cursisten bedraagt maximaal zes personen. Er zijn expert cursussen voor staalconstructies, betonconstructies, houten en gelamineerde constructies, Solid modelling en Dynamica.

Alle prijzen zijn exclusief B.T.W.

Basiscursus


De basisopleiding leidt de cursist op in het dagelijkse gebruik van de rekensoftware. De cursist wordt aan de hand van een aantal voorbeelden van staaf- en plaatconstructies door de functionaliteit van het programma geleid, waarbij er aandacht is voor het modelleren, de invoer van constructieve gegevens, zoals ondersteuningen en scharnieren, de invoer van belastingen, -combinaties, imperfecties, het onderzoeken van de resultaten en het opmaken van het berekeningsrapport.Ook wordt de cursist getraind in het omgaan met de tabeleditor, de blokgenerator, en het importeren/exporteren van bestanden naar andere software pakketten. Tenslotte worden er enkele basisvaardigheden aangeleerd m.b.t. de diverse add-on, zijnde Structure Stability add-on, en de diverse Concrete of Steel Design.De totale training duurt 8 uur. Aan het einde van de opleiding wordt aan de cursisten een opleidingscertificaat uitgereikt.

Tips And Tricks


De tips en tricks opleiding leidt de gestarte gebruiker door de procesversnellers van RFEM heen. Er is speciale aandacht voor speciale modelleringstechnieken (o.a. m.b.t. volume-elementen), de blokgenerator, het genereren van constructies, zijnde bijvoorbeeld het raamwerk en de doorgaande ligger en belastingen, het genereren van Eurocode-combinaties, het ingeven van Imperfecties, het werken met MS Excel, het (ver-) of bewerken van resultaten, het werken met de rapportgenerator en het lezen van resultaten via de API. Er is aandacht voor een aantal door cursisten aangedragen onderwerpen, zoals bijvoorbeeld het gebruik van enkele geavanceerde add-ons, zoals RSECTION of Construction Stage Analysis (CSA). Deze onderwerpen kunnen gedurende de trainingen behandeld op basis van de door de gebruiker aangeleverde projecten.De totale training duurt 8 uur. Aan het einde van de opleiding wordt aan de cursisten een opleidingscertificaat uitgereikt.