Remmingwerken

Een remmingwerk of geleidewerk in RFEM is meestal een stalen, of houten constructie. De constructie moet een aanvaring van een schip met een civiele kunstwerk voorkomen of de schade door een aanvaring beperken. De aanvaringsenergie is kinetische energie. Deze kinetische energie gaat over naar veerenergie. De veer bestaat uit het systeem van onderling verbonden staven, verbindingen en de palen in de grond. De palen in de grond gedragen zich als niet-lineaire veren. Het resultaat van de berekening is de maximale vervorming en de bijbehorende belasting.


Berekening in RFEM

Met de rekensoftware RFEM kan de constructeur de snedekrachten, reactiekrachten en vervormingen van het remmingwerk bepalen. De berekening is geometrisch, fysisch of type niet-lineair. Het remmingwerk bestaat uit een stalen, betonnen of houten constructie. Met een Wizard maakt de constructeur een berekeningsrapport met numerieke en grafische resultaten. Met Excel lees je de grondeigenschappen van de niet-lineaire veren in.Stuur de berekening met RF-COM

Met de API van RFEM, RF-COM wordt de niet-lineaire berekening gestuurd. In een aantal iteraties wordt de belasting zo aangepast, dat de vervorming en de belasting gelijk zijn aan de kinetische energie. De constructeur kan op meerdere posities in een willekeurig model een aanvaring op het remmingwerk of geleidewerk simuleren. Het resultaat is een duidelijk overzicht van de vervormingen en de snedekrachten.Knikcontrole met Structure Stability

Controleer de knikstabiliteit in een remmingwerk met Structure Stability. Bepaald de kniklengtes voor de staafconstructie. Geef grafische de berekende knikvorm voor lineaire en niet-lineaire combinaties weer. Bereken de Eulerse knikkracht, zodat jij de knikfactor en de vergrotingsfactor kent. Gebruik verschillende Solvers, zodat je modellen optimaal berekent. Toets kolommen met verlopende of verschillende profielen.


Bepaald de U.C.-waarde van de spanning

De equivalente spanning van het remmingwerk kunt u toetsen met Stress-Strain Analysis. De normaal-, schuif- en Von Mises-spanning wordt bepaald. Bekijk bij doorsnede wat de optredende spanning in een staalvezel is. Controleer de toelaatbare spanning rekening houdend met de dikte van de onderdelen van de doorsnede. Controleer willekeurige doorsnedes. Bereken de stuklijst van de staalconstructie en het te verven oppervlakken. De stress-ranges voor vermoeiing kunnen worden weergegeven. De uitvoer bestaat uit numerieke en grafische resultaten.