Services van MSc Engineering

Update en Upgrade

Op deze pagina leggen we uit wat het verschil is tussen een update en upgrade voor de Dlubal-softwareprogramma’s.

Update:

Een update betreft een overgang van bijvoorbeeld versie 5.23 naar 5.24 versie. In een update zitten kleine programma wijzigingen en eventuele nieuwe modules. Bedrijven met een onderhoudscontract hebben altijd recht op een update. Via uw Dlubal Extranet (https://www.dlubal.com/en/extranet/create-new-account) account kunt u uw updates installeren.

Upgrade:

Opmerking: Vanaf begin Oktober 2021 is RFEM 6 en RSTAB 9 beschikbaar. Dit zijn de opvolgers van RFEM 5 en RSTAB 9. Ook is RECTION beschikbaar de opvolger van SHAPE-THIN en SHAPE-MASSIVE.

Een upgrade betreft een overgang van bijvoorbeeld RFEM versie 5.xx naar versie 6.xx. In een upgrade zitten veel, (zeer) grote programma wijzigingen, zoals bijvoorbeeld een volledig 64-bit versie, multicore processing, of een geheel nieuwe document. U kunt zelf beslissen of u wilt upgraden. De upgrade is niet gratis. Klanten met een onderhoudscontract krijgen een aanzienlijke korting op de extra RFEM 6 licenties. De RFEM 5 licentie mag u houden.

Versie 5.xx zal zeker tot eind 2028 worden onderhouden, via updates en onze helpdesk. Wilt u bijvoorbeeld over een aantal jaar een nieuwe add-on module kopen, dan zult u altijd moeten upgraden naar de nieuwe versie.

Let op! Soms zijn er ook voor add-on modules upgrades, omdat het zeer fundamentele wijzigingen van de add-on module betreft. Zo zijn er in het recente verleden upgrades geweest voor RF-DYNAM > RF-DYNAM Pro, SHAPE-THIN 8.xx > 9.xx en RF-PUNCHING > RF-PUNCH Pro.