Norm of Materiaalcontroles | RFEM 6 / RSTAB 9

De Stress-strain analysis add-on voert de berekening en controle van de staalspanningen uit. De optredende spanningen per staalvezel of lijnlassen worden gecontroleerd met de equivalente, toelaatbare Von-Mises spanningen.


De Steel Design add-on voert de normcontroles volgens o.a. de AISC en Eurocode 3 uit. Uiterste grenstoestand, bruikbaarheidsgrenstoestand en brandwerendheid. Warmgewalst of koudgevormde profielen.


Concrete Design | RFEM 6 add-on voor gewapend beton in de rekensoftware RFEM 6

De Reinforced Concrete Design | RFEM 6 add-on onwerpt de wapening voor gewapend beton volgens o.a. de ACI 315 en Eurocode 2. Het controleert de uiterste grenstoestand, de bruikbaarheidsgrenstoestand en detaillering van gewapend betonnen liggers, kollommen, wanden, vloeren en schalen.

Concrete Design berekent de onmiddelijke, bijkomende en totale doorbuiging van gewapend beton. Het scheurvormingsmodule is conform de Eurocode 2 en gebaseerd op analytische formules. Per eindige element wordt er per richting een nieuwe stijfheid uitgerekend. Het resultaat van de integratie van alle stijfheden per eindig element is de vervorming.

De pons in punt- en lijnvormige ondersteuningen wordt gecontroleerd in een betonnen vloer. De ponswapening wordt ontworpen en gecontroleerd volgens de Eurocode 2. Er wordt rekening gehouden met sparingen en andere ponsperimeters in de vloer. De brandwerendheid controle is mogelijk voor rechthoekige en cirkelvormige betondoorsnedes.


De Timber design add-on controleert de spanningen en de stabiliteit van staven volgens de Eurocode 5, SIA 265, GB 50005 (Chinese Norm), CSA 086 (Canadese Norm) en ANSI/AWC NDS (Amerikaanse Norm). Uiterste grenstoestand, bruikbaarheidsgrenstoestand en brandwerendheid.

Er zijn verschillende nationale bijlages beschikbaar, waaronder voor België, Nederland en Duitsland.


De Masonry design | RFEM 6 add-on voert controles uit van metselwerk met behulp van eindige elementen. Het is ontwikkeld als deel van het DDMaS onderzoeksproject – Digitaliseren van Metselwerk Constructies. Het materiaalmodel beva het niet-lineaire gedrag van de interaction tussen steen en mortel. Hierbij wordt macro-modelling gebruikt.


De Aluminium Design | RFEM 6 / RSTAB 9 add-on module voert de normcontrole uit volgens de EN 1999-1-1:2007 en ADM 2020 (Amerikaanse Norm). De uiterste grenstoestand en de bruikbaarheidsgrenstoestand wordt gecontroleerd.