Custom-made aluminium constructie door T&E Support

Project naam – Custom-made aluminium constructie voor Jiangsu Satelite TV 2019/2020 New Year’s Eve Concert.

Bedrijfsnaam: T&E Support
Vestiging: Gieten
website: www.tesupport.nl

Tijdelijke aluminium constructie berekend met RFEM eindige elementen rekensoftware

Tijdelijke theater constructie van aluminium berekend met RF-ALUMINIUM

Inleiding van het project /Opdrachtgever:

In opdracht van Dutchrigger BV evalueerde en bewaakte T&E Support de structurele integriteit van een op maat gemaakte aluminium constructie voor het Jiangsu Satelite TV 2019/2020 oudejaarsavondconcert.

Inleiding over T&E Support als bedrijf:

T&E Support is een full-service advies- en ingenieursbureau voor evenementen- en theaterproducties. Wij leveren adviezen en technische oplossingen, gespecialiseerd op het gebied van constructies en hijs- en hefmiddelen in de evenementenbranche.

T&E Support staat bekend om de combinatie tussen praktische ervaring en theoretisch kennis. Deze combinatie tussen theorie en praktijk, maakt T&E Support uniek en een partner om veilige oplossingen te ontwerpen, ontwikkelen en realiseren. Onze dienstverlening richt zich op de totale projectcyclus en omvat technisch consultancy, ontwerp en engineering, project- en eventmanagement.

Constructie en ontwerp

Het decorontwerp voor deze show was gebaseerd op een structuur in de vorm van een waterdruppel, die het zweet van de strijd en de traan van geluk symboliseert. De waterdruppel-constructie zelf was een geautomatiseerd object gestuurd door beweging. Twaalf cirkelvormige structuren, volledig uitgerust met apparatuur voor entertainmenttechnologie, zouden kunnen veranderen in verschillend ogende podia om samen te werken met de voorstelling. De berekening van de constructie werd uitgevoerd met behulp van RFEM in combinatie met de add-on module RF-Aluminium.

Gebruikte programma’s en add-ons voor de berekening van de constructie

RFEM rekensoftware

RF-ALUMINIUM

Constole van 3D vakwerk staven in RFEM stavenprogramma

Uiterste grenstoestand van Aluminium 3D vakwerk berekend met RF-ALUMINIUM

Vervormingen berekend met RFEM