Resultaten op Objecten

Het is ook mogelijk om de resultaten van specifieke objecten te controleren via het controlepaneel. Daar kunt u de staven, vlakken of lijnen definiëren waarvan de resultaten exclusief moeten worden weergegeven. In tegenstelling tot “zichtbaarheden” wordt het model volledig weergegeven.

Schakel alle zichtbaarheid uit door het selectievakje Activeren in de ‘Navigator – Aanzichten’ uit te schakelen.

Raamwerkligger

Selecteer de raamwerkligger (staafnr. 4) door erop te klikken (1). Klik vervolgens op het tabblad ‘Geef Resultaten weer op Objecten‘ van het configuratiescherm (2). Zorg ervoor dat de optie Staven is ingesteld in het gebied ‘Weergeven Resultaten op’ (3). Selecteer de optie ‘Huidige selectie’ (4) zodat alleen de momenten van de geselecteerde ligger/staaf worden getoond.

De huidige selectie toepassen om enkel de momenten van raamwerkligger te tonen

Om de buigende momenten van alle staven opnieuw weer te geven, selecteert u Alle.

Bovenste vloer

Om de selectie op vlakken toe te passen, selecteert u Vlakken in de lijst in het gebied ‘Weergeven Resultaten op’ (1). Voer vervolgens het vlaknr. 5 – de bovenste vloer – in het vak ‘Nummer selectie (bijv. 1-4,8)’ (2). Klik op de knop [Toepassen] rechts ervan (of druk op ENTER) om die selectie toe te passen (3).

Vlakresultaten per nummer selecteren

Wanneer u de ‘Vlakken | Basis Spanningen’ tabel aanvinkt, zult u merken dat de resultaten van alleen dit vlak zijn opgenomen.

Stel de weergave van resultaten opnieuw in door de optie ‘Alle‘ opnieuw te selecteren.